Noutăți

Ostaje zabavište u Vojvodincima

Nevladina organizacija Asocijacija Nezavisni Rumuni Srbije, u saradnji sa zamenikom predsednika opštine Vršac Zoranom Tomićem,  na zahtev roditelja dece predškolskog uzrasta iz Vojvodinaca od 5 do 7 godina, uspešno su sačuvali izdvojeno odeljenje za predškolsko vaspitanje na rumunskom jeziku u Vojvodincima.

– Predškolsko odeljenje na rumunskom u Vojvodincima je u okviru Osnovne škole Koriolan Doban iz Kuštilja. Ministarstvo Prosvete nije dalo saglasnost za finansiranje izvođenja pripremnog predškolskog programa zbog malog broja dece. Ipak, na našu i na inicijativu zamenika predsednika Opštine Zorana Tomića, Opštinsko veće je donelo Zaključak da se za školsku 2013/14 godinu organizuje izvodjenje pripremnog predškolskog programa u posebnoj mešovitoj vaspitnoj grupi na rumunskom jeziku u Vojvodincima, kaže predsednik Acocijacije „Nezavisni Rumuni Srbije dr Dorinel Stan.

Sredstva za ovu namenu biće isplaćena iz budžeta opštine Vršac, a realizaciju ovog zaključka pratiće Snežana Ružič, članica Opštinskog veća zadužena za prosvetu.
evrsac.rs

You may also like

Comments are closed.

More in:Noutăți