Activități RISNoutăți

Excelenţa

Vineri,16 martie 2018, Excelenţa Sa, Oana Cristina Popa, Ambasadorul României în Serbia, a invitat reprezentanţii Uniunii Românilor din Serbia (URS), Ljubomir Brânduşan, preşedinte URS şi Dorinel Stan, vicepreşedinte URS, la o întâlnire de lucru la sediul ambasadei României de la Begrad.

La întâlnire a participat şi Ionuţ-Alexandru Pătru, secretar II al ambasadei României la Belgrad.

Această întâlnire s-a înscris într-o serie de consultări a  ambasadei  României la Belgrad cu reprezentanţii comunităţii româneşti în Serbia.

Şeful diplomaţiei române de la Belgrad își propune o abordare proactivă în relaţia cu românii din Serbia, iar soluţionarea problemelor comunităţii este o prioritate pe agenda ambasadei.

Conducerea URS-ului a expus problemele cu care se confruntă românii din Serbia şi contribuţia societăţii civice la păstrarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme şi subiecte care vizează menținerea identităţii şi spiritualităţii noastre în Serbia, vizita preşedintelui Sebiei, Aleksandar Vučić în România, necesitatea consolidării cooperării economice între cele două state vecine şi prietene, posibilităţile în ceea ce priveşte investiţiile în zonele limitrofe și populate de etnicii români, teme de actualitate pentru minoritatea românească din Serbia (cetăţenia română, învăţământul în prima limbă…), sprijinirea şi suţinerea alianţei unice româneşti UNIUNEA ROMÂNILOR DIN SERBIA, stagiul actual de dezvoltare al minorităţii româneşti din Serbia și altele.

Corpul diplomatic românesc pentru  URS (Uniunea Românilor din Serbia) reprezintă primul pas în relaţia şi colaborarea cu Statul Român, respectiv Patria Mamă.

Excelenţa Sa a încurajat iniţiativele Uniunii Românilor din Serbia (URS), Românilor Independenţi din Serbia (RIS), respectiv mediul asociativ românesc din Serbia în identificarea şi propunerea de soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă românii pe întreg teritoriul Serbiei.

Un început promiţător în mandatul  Excelenţei Sale, Oana Cristina Popa, Ambasadorul României în Serbia.

Biroul de presă al URS-ului

You may also like